tisdag 31 mars 2009

Äntligen lite vårvärme!

TACK för en härlig present, jag blev sååå glad när jag hämtade posten imorse! Står ingen avsändare, men jag har allt mina misstankar... :)





Det är i det här området som man ser i bakgrunden som vi är så sugna på att hitta ett hus, Alsike i Knivsta, inte långt härifrån. Alla hus är nybyggda och det finns mark att köpa och bygga eget på, jättefint! Vi skulle ha titta på ett hus som är färdigt och till salu men missade helt att vi skulle ställa om klockan till sommartid så vi missade visningstiden... Ska få kika på det på onsdag istället.
Igår lekte vi med Magdalena och Melisa och lilla Milla i stort sett hela dagen, de åt lunch och lekte här. Sen på em åkte vi till dem och lekte och åt middag, jättemysigt. Pasi är på "kurs" med jobbet och har haft lyxen att sova på Skokloster Slott, äta middag och sova ostört! Jag hade gärna följt med, :) Vi har inte sovit ostört inatt, min lilla prinsessa ramlade ur sängen... Det har aldrig hänt förut så nu har jag ju, tyvärr, slutat lägga den stora kudden nedanför sängen. Igår möblerade vi dessutom om litegrann i hennes rum och Alma bestämde att docksängen skulle stå precis brevid hennes säng. Jag tänkte ju inte tillräckligt... Så inatt ramlade hon ner, slog ögonvrån i docksängen och blev såklart jätteledsen. Det verkar ha gått bra med ögat, bara rött och lite svullet i köttet precis i ögonvrån och eftersom hon inte verkar besvärad tror jag inte det är någon fara.
Idag är det jättefint väder här och solen värmer faktiskt! Så härligt!
Många kramar!




lördag 28 mars 2009


TACK LINDA! Min vän Linda skickar mig inspiration och kunskap! Kramar!




Idag har vi varit i Uppsala och gått på stan! Vi tycker det är lite enklare att åka dit än till Sthlm, Uppsala är lite mer som Karlstad... Alma fick en vårjacka, som hon stolt visar upp, med matchande mössa och Ossian fick en likadan mössa men med andra färger. Å, vad jag gillar Villervallas kläder! Alma fick också en ny Pettson och Findusfilm och vantar, jag fick lite underkläder och gardintyg till barnens rum. Pasi köpte nya skivan med bob hund... Ungarna är jätteduktiga att gå i affärer men tycker inte det är lika kul som vi vuxna. Så är det någon som känner sig rastlös och vill komma och passa två gullungar så vi kan åka och titta på ring, så är det bara att anmäla sig!

När morfar ringde idag ville Alma faktiskt prata, det var första gången! Morfar tyckte det var jättekul och lovade komma med godis på påsk!

Nu sitter vi och slöar i soffan med lite vin i glaset (vi har vinprovarhelg varje helg numera, så vi vet vad vi vill ha på bröllopet :) ) och tittar på Robinson, de stackarna.

Imorgon ska vi faktiskt åka och kika på ett hus som verkar så fint så vi kan inte låta bli...





torsdag 26 mars 2009

Under bordet!

Nu var det längesen jag bloggade! Men jag har lidit stor brist på energi hela den här veckan, men det har inte mina barn. Ossian har varit vaken och ledsen två gånger per natt, två låånga gånger per natt... Verkar som han har haft ont i magen och sen har kommit lite diarre. Tror det är nya tänder som spökar. Alma har drömt lite och ropat på mamma mitt i allt också så hela nätterna har för mig gått ut på att få andra att sova eller att inte bli väckta, gäsp! Igår la jag mig med barnen kl 20 och Ossian har sluppit magknip så idag känns det bättre.
Ossian hasar fram i full fart nu och leker så det gäller att städa golven, han hittar allt och tar upp i munnen, inte alltid så fräscht... Alma hjälper till att hålla koll på honom och jag uppmuntrar henne att skvallra för mig om han gör nåt konstigt, då jag hoppas att hon komer ropa på mig om han tar nåt farligt i munnen. Är rädd att han ska sätta i halsen eller bita i nån sladd. Alla Almas smågrejer är nu på hennes rum och hon verkar förstå att det är viktigt.
Den här veckan har Alma sovit lite middag på förskolan igen och det har varit en helt ny tjej att hämta hem, glad och pigg! Gör nog sitt till också att det är soligt och ljust ute så vi kan vara ute även på eftermiddagarna.
Idag ska vi börja med att bada allihopa, sen måste vi iväg och handla mat och blöjor. I eftermiddag ska vi hälsa på Edit, Elma och deras mamma Beata som har flyttat till Uppsala. Hoppas de är friska idag, förra veckan blev de sjuka... Imorgon är Pasi ledig så då ska vi åka till Uppsala och gå på stan tänkte vi, shoppa!!
Många kramar från oss!

söndag 22 mars 2009

Cykelpremiär!

Våren har visat sig lite i helgen och Alma provade sin cykel hon fick i höstas, det gick faktiskt ganska bra! Men jag var lite oansvarig. hon har ingen hjälm på sig... Det är jobbigt att cykla, jag får mest putta på henne och sen orkar hon inte trampa så hon stannar och så håller vi på, skam den som ger sig. Men nu tycker hon det är kul i alla fall, i höstas fick vi muta henne att sätta sig på den.
Annars har helgen varit väldigt lugn, Pasi har jobbat så vi andra har mest städat och lekt med kompisar. Igår var vi hos Vilma och Isak och grävde i deras sandlåda för i våran var det fortfarande is och idag var vi i lekparken med Tuva.
Sen var vi och tittade på en festlokal som vi hade hoppats riktigt mycket på men den var inte heller bra, kändes inte alls rätt... Nu fick våren ett bakslag, nu snöar det! Typiskt!
Imorgon får Pasi ta tag i Ossians rum igen, vill få det klart!
Kram!

onsdag 18 mars 2009

Fint väder!

Idag var det nästan vårväder ute, inte ett moln på hela dagen! Snön smälter och gör jättestora vattenpölar som Alma älskade! Sprang fram och tillbaka som på en sandstrand och plaskade i säkert 20 minuter på väg hem från förskolan. Jag möblerade om och rensade på Almas rum idag, det blev jättebra men hon behöver en sängstomme!
Pasi är i Västerås ikväll och tittar på hockey, Västerås-Rögle. Så jag myser ensam i soffan framför den heliga timmen med Greys Anatomy!

tisdag 17 mars 2009

Ossian läser tidningen, är nu den bästa leksaken i huset! Fullt av bus i en sån liten krabat men han har inte riktigt kommit på hur man ålar eller kryper, hasar runt så fint på ändan.
Alma på gymnastiken i lördags. Men denna gång räckte inte energin till hela timmen, så vi gick hem tidigare. För lite sömn och för lite mat, då orkar man inte gympa. Vi gick hem och åt lunch, Alma åt 3 portioner, sen var hon gladare och lite piggare och vi kunde gå på kalas.

Alma leker i lekparken med Vilma och Ossian tittar på! Tycker om att få sitta upp i vagnen och se sig omkring, längtar till våren så han inte behöver sitta så nedbäddad under filtar. Men vad svårt det är att hitta en snygg och bra jacka till en liten pöjk!


Nya gummistövlar! Fötterna har vuxt, nu är hon i stl 25! Hon har gått runt i dem inomhus i två dagar och lekt att det regnat men imorse äntligen var det regningt och varmt ute så idag fick hon ha dem ute. Plaskade i alla vattenpölar på väg till förskolan, jättelycklig! Madde, ser du att byxorna hon har på bilden är från dig för typ 2 år sen. Det är stl 18-24 mån på dem men det är först nu de passar, prinsessjeans, enligt Alma.
Jag var inte lika lyrisk över plaskvädret men gick ändå en låång promenad på förmiddagen. Konstigt nog börjar jag känna av mina foglossningar igen, har ont i bäckenbenet vissa dagar, usch, inte bra!
Nu ska jag kika på blocket efter en sängram till Almas säng, ska fixa i orning hennes rum tänkte jag, så det blir lite ordning och reda!
Kramar på Er!



fredag 13 mars 2009

Tittut!


Ossian leker tittut bakom gardinerna! Flera gånger gömde han sig bakom och kom fram, Alma tjöt av skratt och mamma och pappa skrattade också så det var jättekul, tyckte han! Han börjar få upp ordentlig fart i gåstolen så vi får akta fötterna! Han kommer ju åt helt andra saker i den också, saker på bordet och in fönstren så vi har fått ta undan ljusstakar och tunga saker.
Idag ska Alma på gymnastik och sen ska vi på kalas, Jesper fyller 4 år! Man fick gärna klä ut sig till kalaset så vi får väl se om "fröken Bestämd" kan tänka sig det.
Retligt att barnen vaknar 5 när jag ska gå upp med dem men sover till 6.30 när det är Pasis tur, varför?
Nej, Cissa, Ossian ammar ingenting längre. Jag tycker det är så skönt och Ossian älskar sin välling! Jag är inte alls lika hungrig längre så nu är det lättare att ha karaktär och "hålla igen lite"...

onsdag 11 mars 2009

Full fart framåt!

Ossian i sin nya hjälm, inte så sött men hellre den än gråt och bulor...
Så här trött blir Alma efter en dag på förskolan, äter knäcke och sover...

Glada syskon leker tillsammans!


Stavgång!
Några dagar sen jag skrev nåt här, vi har haft fullt upp! I måndags var jag på första hjälpen och baarnolycksfallsutbildning. Så nyttigt att kunna men läskigt att lära sig. Vi fick lära oss HLR, genom att öva på dockor. Att göra mun-mot-mun metoden på små bebisdockor blev otäckt om man tänkte på att det kunde vara Ossian. Fy, hoppas jag aldrig kommer att ha nytta av den utbildningen. Men om ni vill kunna hjälpa era barn om de sätter i halsen eller får hjärtstopp t.ex så anordnar Röda Korset denna utbildning gratis för allmänheten så det är bara samla ett gäng så kommer de dit!
Ossian har verkligen blivit så mobil. Han vill inte åla eller rulla runt, han gör som sin syster, hasar fram på rumpan! Han sitter stadigt men ibland dimper han åt sidan om han blir för ivrig så idag fick han en hjälm. Jag hinner inte vara med hela tiden och flytta kuddar efter honom så med den kan han få glida runt så mycket han vill utan att jag hindrar hans utforskninglust! Och all energi han gör av med märks på aptiten, förut fick vi truga in honom all maten men nu skriker han för att det går för sakta. Hemmagjord kycklinggryta eller lax med ärtor är favvo. Välling är nog den största favoriten, kvällsmat, nattamat och tidig frukost i sängen... När ska jag få sova? Nätterna är fortfarande så jobbiga, trodde det skulle bli bättre utan amningen, men icke...
Alma tycker lillebror är roligare nu men annars tycker hon livet är ganska jobbigt nu. 3-årtrots kanske? Minsta lilla motgång och himlen rasar samman, stora utbrott med skrik och tårar för saker som vi vuxna inte alls kan förstå. Ska göra allt själv, klä sig, borsta tänder och dra upp gardiner, men hon kommer på det först när jag redan gjort det så då måste vi göra om alltihop igen. Måttligt kul tycker jag.
Idag blev vi äntligen av med den lilla sängen, sålde den för 500 på blocket. Vi har börjat rensa i "blåa rummet" för att göra i ordning ett rum till Ossian. På eftermiddagen åkte jag och Alma till våra vänner Magdalena och Melisa och lilla bebisen Milla. Lek för barnen och prat för mammorna, mysigt!
Kram på er alla!


fredag 6 mars 2009

Fredagsbusn




Idag har Ossian och jag varit på långpromenad med Magdalena och 6 veckor unga Milla. Vi gick runt halva Sigtuna kändes det som. Kikade in i lokalen som vi funderar på att hyra till bröllopsfesten för att se efter så att den verkligen funkar. Jag har tur som känner en utbildad inrednigsarkitekt som hjälper till med inspiration och som direkt ser möjligheterna! Sen blev vi lite frusna så vi värmde oss med lite varm choklad på vägen hemåt, så försvann det nyttiga med promenaden... Men gott var det. Alma var under tiden och tvättade bilen med pappa, hon hade varit jättebra med svampen.


Idag har Ossian börjat äta igen med stor aptit, men han är så sur när vi ska äta. Sitter helst och skrik-gråter under tiden men kan ändå gapa stort när skeden kommer så det är inte för att han inte vill ha. Konstig kille! Däremot hade han lös mage idag igen (stenhård igår) så nu måste jag väl tro att det är tänderna.


Alma lekte med sin nya kompis Liv i lekparken på eftermiddagen och hade jättekul, blev bjuden på varm choklad och bulle, mysigt. Så blev det kvällsbad för båda knoddarna innan de somnade gott. Jag och min kära syster tillbringade fredagskvällen ihop per telefon, mysigt!

onsdag 4 mars 2009

Nattliga framsteg!

I morse kände jag mig som en väldigt lyckad mamma som har så duktiga barn! Alma sov hela natten utan att kissa i sängen, sover numera från 19.30-6.00/6.30! Så skönt om vi jämför med veckorna här innan då hon vaknade mella 4-5 varje morgon och var jättetrött hela dagarna. För er som inte hört det så fick hon tilbaka sin snuttefilt som hon slutade med för någon månads sen och nu sover hon som en prinsessa! Ossian sov också, för första gången, en hel natt! Inte ammat en enda gång, så skönt! Visserligen långt ifrån att jag ska känna mig utvilad men en bra natt, helt enkelt! Han är frisk igen, ingen lös mage idag och aptiten har sakta återvänt, gapade till och med stort när vi åt mammas goda kycklinggryta till middag! Nu hoppas vi på en lika god natt igen!
Kramar!

tisdag 3 mars 2009

Läkare med noll koll!





Bajs bajs bajs... Ossian fortfarande diarré imorse och på uppmaning från vårdguiden skulle han idag behöva ett läkarbesök eftersom bajset vid två tillfällen varit grönt sa de att det kunde vara infektion. Drar iväg båda barnen in och ut ur bilen, trötta och sura, för att träffa en läkare som har absolut noll koll på små barn. Påstår att bajset kanske är grönt för att han kanske har ätit spenat? (När jag redan sagt flera gånger att han inte ätit mat på flera dagar, särskilt inte spenat!) Tycker att jag ska ge honom ex. maizenakräm med honung (!) i, vatten med mjölk och kanelstång eller anis i! Vad är det för humbug? Tror hon att jag ska få i honom det? Tyckte inte jag skulle ge honom smör och rapsolja kunde man väl inte ge så små barn? Hon var inte klok, lita inte på henne alls. Gick till apoteket och köpte vätskeersättning, sen åkte vi hem och åt kall Sempergröt på burk och blåbärspuré. Litar mer på min magkänsla vad som kommer att funka.

Alma ska inatt prova att sova utan blöja, blöjan har varit torr flera nätter och inatt kom hon in till mig och sa att hon var kissnödig! Så kissade hon och sen gick hon tillbaka till sin säng och somnade! Oväntat! Jag har preppat sängen med plast underlakanet såklart, en olycka får inte störa min skönhetssömn mer än nödvändigt. På fotot på henne kan ni se hennes stora härliga ego, "ta kort på bara mig!".

söndag 1 mars 2009

Blåbärsmustasch!




Idag var det Almas tur att kräkas... Två gånger på morgonen och sen en gång till när hon smygätit godis! Pasi var också dålig och har fått legat på soffan hela dagen. Ossian mår lite bättre men vill inte äta, dricker bara välling och får nu majsvälling som tydligen ska vara bättre för magen.




Jag och Ossian åkte till gammelmormor och gammelmorfar och fikade goda kakor. Mormor och Lars var också där och vågade mysa med Ossian.