fredag 29 maj 2009

Äntligen!

Kul att ni är fler som kommenterar! Jag blir så glad! Orakr och hinner inte skriva så mycket ikväll. Alma är fortfarande uppe, Ossian sover oroligt och har varit jätteledsen. Köket är full med disk och Pasi jobbar. Men snart är det semester! Kram!

måndag 25 maj 2009

Går med egna kliv!

Idag fyller Ossian 10 månader! Herregud, säger vi...! Tog fram Almas gamla lära-gå-vagn och Ossian gick på som han aldrig hade gjort annat! Detta blev den enda ganska dåliga fotot på detta framsteg eftersom jag naturligtvis sprang in och hämtade videokameran. Sen provade han gå med den inne också och då gick det ännu fortare!

söndag 24 maj 2009

En härlig helg!

Alma och Lydia utanför Pelle Svanslös hus i Uppsala. Lydia blev målad som en rosa-guldrandig katt och Alma föredrog att vara Alma... På museet kunde man leka i Pelles kök, leka affär och slinga i lianer. Var väl ett ok museum men inte jättekul. Mysigt café hade de dock.
Åh, Ossian älskar att leka ute! Så vad göra när det är blött efter regnet? Hittade Almas gamla galonisar i stl 86 och det funkar perfekt! Går att krypa även om fötterna försvinner in i byxorna :). Än så länge får han ha mockasiner på ute, det är lättare att krypa i än skor. Ska nog köpa ett par mjuka skor utan riktig sula.

Mys med gudmor Frida!


Som skrivet, barnen älskar att vara ute! När jag klätt på Ossian för utgång kan han krypa fram till dörren och sitta där och vänta, och vill inte sitta i vagnen längre! Alma leker mer med brorsan nu och de har kul tillsammans, skrattar så Alma kiknar.




Brumbrum!
På eftermiddagen sprck molnen upp och det blev sommar!
Helgen med Frida och Lydia har varit jättehärlig! I fredags var vi i Uppsala, tittade inte på klänningar dock. Var i Alsike och visade Frida var vi ska flytta, lekte i den lekparken en stund, sen åkte vi till Pelle Svanslös. I lördags hade vi tänkt gå till skogen, göra brasa och grilla korv men det ösregnade hela fm så det blev stekt korv i köket istället. Sen åkte vi till Barnens Djungel och lekte av oss i klätterställningen där. På kvällen blev det sol så vi kunde grilla i grillen i alla fall, och dricka vin! Idag var vi i lekparken hela förmiddagen innan vi åt lunch och sen åkte tjejerna hem. Det blev så tomt och tyst och jag hoppas vi ses snart igen!
KRAMAR!




torsdag 21 maj 2009

Vänner på besök!

Ett snabbt inlägg nu innan våra efterlängtade vänner kommer på besök. Frida och Lydia är på väg hit! Alma är så glad och förväntansfull att hon inte kan sova middag, trots att hon är trött, och inte kan äta fast hon är hungrig! (Eller så är hon på väg att bli sjuk...)
För att följa upp skitpratet så bajsar nu båda barnen, särskilt Ossian bajar flera gånger om dagen. Då det inte gör ont på han längre så märker vi det knappt utan helt plötsligt luktar det illa, stor skillnad! Äter bra gör han också. Alma har fått jättehög dos laktulos ett par dagar så igår var hon väldigt lös och hade ont i magen så idag minskade vi lite igen... Vi får prova oss fram.
Pasi har haft tandvärk och fått borra akut hos tandläkaren, men nu mår alla bra!
Min klänningjakt går inget vidare, Madde, ska åka in till Sthlm till veckan.
Skriver mer efter helgen. Kramar!

måndag 18 maj 2009

Fullt sjå!

I lördags var vi på marknade med tivoli i vår blivande hemstad, Knivsta. Alma åkte karusell och käkade karamell!
Ossian vill leka som de stora barnen i sandlådan!

Idag är vi hemma och bara ÄR. Barnen underhåller sig själva och busar runt här på golvet, Alma verkar lite rastlös men jag tror det kan vara nyttigt. Ossian däremot är helt svettig av all lek.
Nu blev det hysteriskt, tydligen lunchdags. Hej Då!


lördag 16 maj 2009

fotografering

Igår var vi hos den fotograf vi har bokat till bröllopet, hon var jättetrevlig. Idag ligger bilderna på hennes blogg om ni vill se dem. Jag trodde ju dock att fotograferngen skulle ske inomhus så "finkläderna" har vi på under våra omatchande jackor... lite tokigt, men men.
www.kongsmarkfoto.blogspot.com

torsdag 14 maj 2009

Skitprat!

Gunggung i hammocken under vår härliga, blommande hägg! Är som en saga att sitta under det trädet! Kan vi ta med oss det när vi flyttar?
Känner på gräsmattan vid vårt nya hus! Alma satt och sov i bilen.

Nu är huset sålt - skönt! Kontraktet är påskrivet av alla parter! Gick fortare än vad vi vågat hoppas på! Vill inte lägga ut några siffror på nätet, är lite skeptiska till sådant...
Ossian och jag var till en sjuksyster på barnmottagningen i förrgår, hon var specialist på barmagar. Vi pratade om barnens hårda magar och ibland dåliga aptit och dåliga viktuppgång, har troligen ett samband. Jag tycker nog att Almas mage är värre ställd än Ossians så jag försökte prata om henne också. Så nu har vi riktigt skitkvällar här rent ut sagt! Båda barnen får suppar som är bedövande och inflammationshämmande innan middagen, sen efter maten får de ett lavemang, jättestort! Ossian gallskrek första kvällen och tycker inte om suppen som han får morgon och kväll då hans rumpa verkade inflammerad. I frukostvällingen får de större mängder laktulos, Alma får dubbelt så mycket som förut så hon har lite ont i magen stackarn... Men förhoppningvis ska vi få ordning på magarna nu. Sista kvällen med lavemang ikväll och då är jag själv hemma med dem... Men men, tar på tröjan jag fått av Madde, med texten WonderWoman, så fixar jag nog det!
Alma har springtävling på förskolan idag, Munkeboloppet, de tar sig genom en runda i skogen, sen får de medalj och kanske grillar korv till lunch. Tror ni hon vann? :)
Imorgon ska vi till en fotograf och provfota oss innför bröllopet, kul!
Många Kramar!!


måndag 11 maj 2009

Vitsippor!

Alma älskar ju att plocka blommor, kommer med små buketter av maskrosor till oss! Men jag gillar inte att ta in maskrosor så idag cyklade vi till skogs och plockade vitsippor! De är nästan överblommade redan men söta ändå. Alma la sina sen i sin nya cykelkorg och trampade hem.


Ossian sover gott i sitt babyskydd. Hans kinder ser så runda ut så det känns konstigt att vi imorgon ska till barnläkarmottagningen för att kolla varför han inte går upp i vikt... Men självklart vill vi ju kolla så att det är inte är några fel! Men han rör sig verkligen hela tiden! Idag smet han ut på altanen när dörren stod öppen då Pasi grillade, får ha koll på honom hela tiden! En ny tand är på väg också, en framtand uppe. Blir hans tredje tand!
Jag kom äntligen ut på en promenad ikväll, har varit alldeles för lite motion på sistone! Har inte ens vågat åka och prova klänningar men nu måste jag ju ta tag i det!
Många Kramar!


Hemma igen!

Vi har varit på semester på sydligare breddgrader, nämligen Skåne. Passade på att hälsa på lite kompisar på Pasis vårsemester och för att slippa vara hemma när vi hade visningare på huset. REsan gick mycket bättre än vad vi hade vågat hoppas, Alma tittade på dvdfilmer och Ossian sov faktiskt större delen av resan! Alma fick hörlurar, lite för stora... så kunde vi ändå lyssna på radio istället för Spöket Laban!
På fredagen åkte vi båten från Helsingborg till Helsingör och gick där och strosade lite i blåsten, åt lunch och köpte med lite öl och vin. Vi bodde hos Jonas, Nadja och lille Elliott som är 16månader så barnen har lekt bra!

På lördagen var vi i Landskrona och hälsade på Pasis moster Riitta och även två av hans kusiner med barn kom dit. Alma sprang runt och busade med de barnen innan det var dags att åka på 6-årskalas! Tvillingtjejerna Tindra och Embla fyllde år så vi var där och åt mat, lekte och sjöng! Ossian var så här glad att få gå omkring!
Semestern var jätteskön, slippa vara här hemma och greja några dagar. Men så värst utvilad blir man ju inte... Både barnen, som varit uppe till 22-tiden i flera dagar, och vi är trötta och lite slitna efter alla upplevelser!


tisdag 5 maj 2009

Städ städ städ!

Nu har vi städat i tre dagar inför visningarn längre fram i veckan, suck vad det är tråkigt. Men fint blir det, hoppas vi kan hålla det städat också!

Vi var hos läkaren med Ossian idag, inte så mycket han hade att komma med. Vi ska ialla fall utreda hans hårda mage och flackande viktuppgång på läkarmottagningen längre fram, bla ska det tas blodprov på bla gluten. Men som läkaren sa så kanske Osian bara har bytt viktkurva, varken jag eller Pasi är ju så stora.

Många kramar!

lördag 2 maj 2009

Alma är så bra på att cykla nu! Favoritsysselsättningen, vill cykla överallt eller bara fram och tillbaka på trottoaren.






En tripp till storstaden!

Här mår jag som en prins! Tar mig ingenstans!
Härligt att äntligen kunna vara ute hela dagarna!

Första gången på säkert ett halvår jag fått Ossian att sova middag inomhus! Men vaknar man kl 5 så sover man gott igen vid 8....


Idag tog vi en tripp till Stockholm! Det var så längesen så vi passade på eftersom Pasi ändå skulle in till stan på konsert ikväll. Jag behövde köpa lite sommarkläder, så vi koncentrerade shoppingen till mig och tittade inte ens på barnkläder! Jag hittade ett par svarta skor, en röd-vitrandig klänning (!), ett linne och en blus men tyvärr inga byxor eller kjol som jag också var ute efter. Barnen var väldigt tålmodiga i sina vagnar, det fanns ju alldeles tillräckligt att titta på i alla fall!
I torsdags var vi på BVC och vägde Ossian. Han hade bara gått upp 90 g sen sist, ca en månad sen. Så vi fick faktist en läkartid på tisdag. Känns så konstigt för vi tycker nog att han äter helt ok. Visst, det är alltid lite trugande för att få honom att vilja äta och vi får luras lite men han äter ju! Kanske beror det på deras hårda magar, att varken Alma eller Ossian tömmer magen så ofta, då kanske man inte orkar äta så mycket som de borde. Om vi tänker på det så går ju inte Alma upp i vikt heller och är ofta lite trött och blek... Så nu har jag laxerat bägge barnen två dagar i rad och börjat ge dem lactulos igen, tycker ju inte det hjälpt förut men få prova igen. Hoppas att läkaren har nåt annat att komma med. Tyvärr har jag ju träffat denna läkare förut när Alma hade eksem, och han är inte vidare sympatisk eller tydlig om vi säger så...
Men samtidigt är ju Ossian så aktiv att han säkert bränner allt han äter. Imorse stod han med ena benet uppe på nedersta trappsteget så nu måste vi sätta upp grinden här nere igen! Alma brydde sig inte om trappan överhuvudtaget när hon var liten. Hon satt sin första sommar så snällt i skuggan under ett parasoll och lekte, Ossian sätter man ner på en filt, han är genast tre meter därifrån! Så olika det kan vara!
Igår var vi på tivoli i Märsta. Alma hade sett fram emot att åka karusell i två dagar men när vi kommer dit så vågar hon inte åka. Hon vill så gärna men törs inte. Till slut sa jag att nu ska du och jag åka karusell och vi åkte äppelmasken, kommer ni ihåg den som fanns på Mariebergsskogen? Alma tyckte det var jättekul med lite skräckblandad förtjusning.
Ska bli så kul att ni kommer Frida och Lydia! Vi längtar så! Ska vi kanske åka till Junibacken?
Många Kramar!