torsdag 25 juni 2009

Härliga soldagar!

Playa Gnejsvägen! Cool pool va? Ossian älskar den, slänger sig i och är helt vild i den!
Alma gillar också poolen men det är inte som grannarnas riktiga pool... Vi har bara några centimeter vatten i bassängen så Ossian kan rumbla runt utan att hamna under vatten med näsan.

Sova lite middag under parasollet, ser så skönt ut!


Vattenlek med pappa. Det ska gå att greppa vattenstrålen!
Ja, vi njuter verkligen av det härliga sommarvädret, är ju ute hela dagarna! Ossian älsakr verkligen att vara ute i trädgården, smiter ut så fort vi öppnar en dörr. Men när det är riktigt varmt åt honom så kryper han in och leker lite i vardagsrummet, han är klok han... Vi förösker införa en ny sömnrutin för oss, han vaknar ju så förbannat tidigt! Nu har han dessutom sovot konstigt hela nätterna när han varit förkyld, han ska helst ligga på min mage och sova. Nu när han vaknar vid 4-5tiden är han hungrig och har jättesvårt att somna om men man ser att han är jättetrött så då blir det välling i spjälsängen (jag sitter brevid och halvsover när jag håller flaskan... ser framför mig hur jag somnar sittandes och faller i golvet med en duns!) och sen fasthållning och gråt tillsa han somanr om efter några minuter, sen ska han sova till 7-8 tiden som vanliga barn. Och på dagen får han bara sova middag en gång efter lunch, hopppas vi får in den rutinen nu för jag orkar inte gå upp vid 5 längre! Imorse funkade det jättebra, Ossian somande om vid halv 6, jag la mig igen, Alma kröp ner hos mig vid 7 och jag somnade om, Ossian vaknade 7.30 och då gick Alma in till honom och satt och lekte med honom så han var nöjd. Pasi och jag kunde ligga kvar ända till 7.50 och mysa!
På söndag kommer mamma, Lars och David hit. Så kul! Längtar tils ni kommer!
KRAMAR!




Midsommar!




Det blev en lugn och snorig midsommar. Dagen började med regnmoln men blomplockning i alla fall. Efter den traditionella sillunchen med farmor och morfar sprack det upp och vi åkte ner till byn och dansade kring midsommarstången där. Alma ville absolut inte ha krans så diademet från mormor fick vara blommorna i håret!


torsdag 18 juni 2009

Förkylning


Idag blir det några gamla bilder, har inte fotat något på ett par dagar. Alma ligger i soffan och har precis vaknat, hon är förkyld och hängig, ska kolla om hon har feber ocskå för hon är väldigt seg. Ossian är lika pigg som vanligt men blir säkert smittad snart. Bara för jag har tänkt tanken "oj, vad längesen det var som barnen var sjuka..." Jag har ju inte sagt det högt men bara tanken räckte tydligen...
Alma och jag tog en cykeltur på min cykel i förmiddags, var på torget och köpte jordgubbar. Så nu har jag för första gången bakat en cheesecake och haft jordgubbar i den. Den ska vi ha imorgon istället för jordgubbstårta, inte mer GI-vänligt men förhoppningsvis godare.
Imorgon blir det midsommarlunch med sill och lax och ägg, tänker faktiskt inte göra köttbullar och korv. Farmor kommer och morfar kommer, blir lugnt och städat och nubbe bara för morfar eftersom Pasi jobbar natt.
Ossian har fullt upp med att klänga på allt, fräser och spottar och brummar som bilar. Kan nu säga säkert att han faktiskt säger MAMMA och PAPPA! Låter: mämä och baba. Så gulligt! Han vill gå och hålla oss i händerna hela tiden, aj min rygg!
Nu ska jag gå och få liv i prinsessan så hon inte är vaken hela natten sen.
KRAMAR!

måndag 15 juni 2009

Inget regn!

Idag har det faktiskt varit uppehåll, mulet men inget regn! Jippie! Var i lekparken och lekte med Liv i två timmar, så skönt att få va ute igen. Jag tog en lång promenad imorse, fick en stegräknare i Mors dag present så jag gick 6500 steg, ca 5,5 km. Lagom morgonpromenad.
Barnen vaknade tidigt idag så de har varit trötta på eftermiddagen, blev en tidig middag med favvomaten så de skulle äta, spaghetti och köttfärssås.
Imorgon är Pasi ledig, ska bli så skönt! Ska packa och åka till banken och prata låneupplägg, usch vad tråkigt... Men snart får vi nyckeln till Vårt Hus!
KRAMAR!

söndag 14 juni 2009

Vi har regnat inne...

Tack MORMOR för fina diademet! (men det klliar bakom öronen...)
När vi var på sommarfest på förskolan passade Ossian på att bajsa ner hela sig och i skötväskan fanns inget ombyte! Fick låna extrakläder från småbarnsavd. där vi hittade ett par vita strumpbyxor och en rosa t-shirt i stl 110 så så här fin blev vår lilla Ossian i klänning!

När man sitter still hos frisören får man en klubba efteråt! Se vad fin Alma är!


Mums med festis! Ossian verkar vara inne i nån tillväxtperiod, han äter allt med glädje! Idag fick vi dessutom jordgubbar av farmor, fest!



Den här helgen har det verkligen ÖST ner hela dagarna! Idag har det inte ens minskat till duggregn någon gång under dagen utan ÖST ner oavbrutet. Så vi bestämde redan i morse att idag går vi inte ut! Igår var Alma ute med an kompis en stund och Ossian fick prova den blöta gräsmattan en stund innan han skulle sova middag i vagnen, han hade inget emot det blöta. Idag åkte vi istället till Stinsen (köpcentrum i Sollentuna) för att jag skulle få komma ut och se lite andra vuxna människor. Pasi har ju jobbat i helgen och hur mycket jag än älskar mina barn så behöver jag lite andra intryck än vad två uttråkade barn ger mig... Så vi passade på att klippa Alma, funkar inte att spara ut när tofsar och spännen hela tiden ramlar ur, köpa regnjacka till Ossian så vi kan gå ut och leka - verkar ju som det kommer regna flera dagar... Jag hittade en kjol och ett par tygskor till mig på rea. Köpte gummistövlar till Ossian också men de är lite större så han ska kunna ha dem i höst när han kan gå ordentligt. Ja, idag tog Ossian faktiskt några små steg fram till mig helt på egen hand. Men de var små och snubblande så det dröjer nog ett tag till innan de riktiga första stegen kommer.


I fredags var vi och hälsade på Almas nya förskola i Knivsta. Den heter Verktygslådan och ligger väldigt nära vårt nya hus. Den verkade helt ok, lite för stora barngrupper tycker jag men det har alla förskolor i Knivsta, tyvärr. Ossian verkar också kunna få plats där i januari så det blir perfekt. Alma var väldigt nyfiken på nya förskolan, höll mig i handen hela tiden men drog mig runt för att titta överallt. Tror hon längtar till lite fler kompisar, har ju inte så många där hon går nu.


I torsdags hittade jag min brudklänning så nu behöver ni inte vara bekymrade för det längre!


Många Kramar!

tisdag 9 juni 2009

SEMESTER!

När syrran får glass får brorsan banan!
Vid poolkanten på Maddes hotell.

På mexikansk restaurang med jättegod mat, Pasi och jag gick tillbaka på hans födelsedag.


Alma och pappa bygger sandslott.




Ossian sover gott i svalkan från havsbrisen.
Nu är vi hemma igen efter vår härliga semester på Cypern. Flygresan var ok, enligt mig, tog ett par piller och försökte övertyga mig själv om att det var helt ofarligt att befinna sig högt ovan molnen. Alma såh på film och läste hela resan men Ossian hade det lite tråkigare, inte kul att sitta i knät i typ fem timmar...
Väl framme mötte MADDE upp på hotellet, åh vad vi hade längtat! Alma blev lite blyg en stund och gömde sig bakom mina ben, men det gick över fort. Sen hoppade barnen direkt i poolen och Alma stannade där tills vi åkte hem, ungefär.
Vi var på besök på Maddes hotell och Alma var med i miniklubb några gånger och lekte. Vi har varit på stranden, varit ute och ätit på restaurang varje kväll. Det var en härlig vecka, särskilt eftersom vi missade hela badandet förra sommaren när jag bara var stoor!
Sista morgonen på Cypern kom Madde till vårt hotell med färska frallor så åt vi frukost tillsammans. Sen mätte vi vårt midjemått och startade en tävling vem som får sitt mått att minska mest till midsommar, först och främst! Nån som vill hänga på? Så nu GIar jag igen, körde stenhårt en vecka innan Cypern men sen åt vi gott i en vecka...
Tack MADDE för en jättehärlig vecka på Cypern, vi saknar dig redan!
Roligt sagt av Alma idag 1: "Mamma, ska vi åka nånstans idag? (Nej, vadå, vill du det?) Ja, jag vill åka till Cypern!"
Roligt sagt av Alma idag 2: "Jag är så ömtålig. (Är du ömtålig? Hur är man då?) Då är jag jättejättejättearg."
Inspration till Madde: Dagens GI-meny: Frukost - omelett på två ägg, lite ost och korv med hög kötthalt. Lunch - Vitkålssallad, grönsallad, tomat, tonfisk, ett kokt ägg med lite majonäs. Mellanmål - lite fet yoghurt med nötter och solrosfrön. Middag - lax, grönsaker, fetaost.
Kramar!