söndag 26 juli 2009

1-årsdagen!







1-årsdagen är lite magisk tycker jag. Som mamma tänker jag mycket på de här dagarna för precis ett år sen. När vi blev skickade från mvc till förlossningen, hur dåligt jag faktiskt mådde, hur fort det gick sen, när vi låg på BB osv. Nu är han ju ingen bebis längre... Nu springer han omkring och är verkligen överallt, börjar säga ord: mamma, pappa, vovvov... Ska äta själv, hämtar skorna när han vill gå ut, går till stolen när han vill äta... Ett kompetent barn och ingen bebis längre. Det är lite sorgligt att bebistiden går så fort men jag tycker också det är väldigt skönt, faktiskt, att ha gjort den tiden nu.
Vi hade ett litet barnkalas för Ossian, han tyckte det var jättekul när vi sjöng för honom och han petade jordgubbar från tårtan och åt. Alla fina paket brydde han sig inte så mycket om att öppna, det fick Alma göra istället. Men bilarna som låg i gillade han mycket! Men Almas dockvagn är också popluär just nu som ni ser!
Annars är våra dagar just fulla av organisering av hemmet, montering av nya garderober och underhållning av barn. Ossians favoritsysselsättning just nu är att vara ute och han skulle gärna va ute och leka med stenarna i grusgången från frukost till middag. Alma har blivit smittad av min förkylning och vill helst lyssna på sagoskiva eller se film eller plocka blåbär.
Imorgon ska vi till BVC och vaccinera Ossian om han inte vaknar imorgon och är sjuk han med..
Hörs snart igen, kramar!



flyttveckan

Nöjda flyttkarlar efter en dags hårt arbete och slit, avslutar dagen med öl och cigarr!
Första frukosten i vårt nya hem!

Tar en uppackningspaus och åker till stranden...


och till ikea där Ossian börjar hitta själv till underhållningen!




Bilder från vår vecka i Värmland!

en regnig sommar vi har, tittut i regnskyddet!
I lekparken med Stoffe!

Gammelmormors famn är mjuk och trygg


och gammelmorfars också..



Alma och morfar ger fåren vatten att dricka. Det var spännande att hämta vatten ur en riktig brunn med rep och spann!





lördag 25 juli 2009

nu är jag tillbaka!

det var ett tag sen jag skrev här, men vi har haft fulla händer kan man säga... Förstår att ni egentligen helst vill se bilder nu men nu vägrade datorn samarbeta med mobilen och min tekniska sambo är ute och handlar... Vi trivs bra i huset och bor in oss ordentligt.
Men idag har vi ju haft 1-års kalas! Tre familjer var här och åt tårta och grattade lilleman, jättetrevligt! Och tack för alla grattis-sms och paket på posten, återkommer med bilder på alltihop! Kramar!

måndag 13 juli 2009

Flyttat!

Nu har stora flyttlasset gått! Min käre far och vår eminenta (föredetta) granne och vän Mattias ska ha stort tack för all flytthjälp! Nu är allt på plats i nya huset och vi letar febrilt efter tandborstarna och snuttefiltar! Vi kommer att trivas superbra! Skriver mer och lägger in bilder när jag få lite mer tid över... (I december? Nejdå, snart så..)
Kramar!

måndag 6 juli 2009

Gnäl och gnäll

Vet inte vad det är med barnen i detta hus, de gnäller och klänger, skriker och ska bäras. Ossian borde ju vara nöjd med att han kan gå men han ska helst bäras... Alma blir avundsjuk och uttråkad och gnäller och är elak mot lillebror. Antagligen märker de av att jag och Pasi har tankarna på annat, flytten och packning. Almas kompisar är på semester eller är sjuka så hon har ingen att leka med. Men idag var vi och lekte en stund med Liv så sen när vi kom hem var i alla fall hon lite nöjdare. Men fortsätter de gnälla så här kommer mina öron falla av!

lördag 4 juli 2009

Stora framSTEG

Är så stolt över våra ungar! Ossian går för fullt, i eftermiddag har han nog nästan gått mer än krypt. Igår var rekordet att gå från spisen till altandörren i köket, idag gick han från köket till soffan och sen nån meter åt sidan. Går lika gärna ute och inne och vips så tar han sig verkligen överallt. Över plattgången, som jag är så rädd att han ska slå huvudet i, och sen in i förrådet. Ska det utveckla sig så här så springer han fram i nästa vecka!
Alma, hon är i skrivartagen, har skrivit ALMA nu ett tag på egen hand. Idag skrev hon även MAMMA och FARMOR när jag bara sa bokstäverna. Vår lilla boknisse!
Annars har vi kört några kartonger till vårt hus idag, ätit på pizzeria, men jag åt såklart SALLAD! (Kommer snart se ut som ett isbergshuvud..) Snart är det mätning!
Ha det GOTT, Kramar!

fredag 3 juli 2009

Här går man!

Hej!
Nu är Ossian på benen igen, i dubbel bemärkelse! Inga mer kruppanfall som tur är och hesheten börjar försvinna också, bara lite hosta kvar. Nej, han fick ingen medicin med hem om det händer igen utan man måste åka in om det inte lugnar ner sig med frisk luft. De sista dagarna har han verkligen övat på att gå och idag går han jättemycket, gick typ 2 meter i sträck förut! Jättekul! Han är så söt när han tultar omkring som bambi på hal is!
Alma är glad åt det härliga sommarvädret och vill vara ute hela dagarna! Hon hjälper oss att packa sina leksaker i lådor och vill åka till Knivsta och bada. Full fart här hemma alltså.
Kramar till er alla!

onsdag 1 juli 2009

Besök och flera steg!


Så här härligt hade vi det på stranden igår, tisdag. Mormor och Lars var här på besök några dagar och medans karlarna arbetade så satt vi på strande, badade och åt glass. 24 grd i vattnet gör ju att till och med jag och mormor tyckte det var skönt! På eftermiddagen återvände paret till Karlstad men vi har redan planerat in nästa dejt så då känns det lättare att skiljas åt.
Vid kl 21 igår kväll vaknade Ossian och hostade och väste, var hes och pep i rösten när han grät. Det lät jobbigt för honom att andas och jag ringde ju direkt till vårdguiden. Medan jag stod i telefonkö hade jag redan bestämt mig för att åka in med honom men ville bara få belägg för det och höra vart jag skulle åka. Hon sa att vi skulle först ta ut honom och sen åka till akuten, sagt och gjort. Jag och Ossian gjorde vårt första besök på en riktig akut, Astrid Lindgren på KS. De bekräftade min misstanke, falsk krupp, så min lille gosse fick andas in adrenalin i två omgångar hos en sköterska och sen skulle vi få träffa doktorn. Bar det att vi fick vänta i tre timmar innan vi fick träffa läkaren och då sa hon bara exakt samma sak som sköterskan hade berättat för mig tre timmar tidigare! Snacka om att ha väntat helt i onödan, vad sur jag blev! Så klockan 2.30 var vi hemma igen så idag är vi trötta! Risken finns ju dock att det kan bli likadant ikväll/inatt men måste jag åka in med honom igen så åker vi nog till Akkis i Uppsala istället, kanske går lite fortare där... Håller tummarna att vi slipper.
Idag har vi varit i Alsike på besök i vårt nya hus! Vi har nämligen nu fått nycklarna till vårt hus! Känns så overkligt att vi ska bo där! Men kul såklart! Träffade närmsta grannarna också och de verkar trevliga.
Ossian håller på att lära sig gå! Tre steg igår och sex steg idag som mest, men det går ju fortare att krypa!
KRAMAR!