onsdag 12 augusti 2009

Glass och huvudvärk...

Igår morse hände nåt som inte får hända. Ossian ramlade ur vår stora säng med huvudet före... Vi låg hela familjen i sängen och gosade och busade när vi vaknat. Ossian lever rulle i sängen men Pasi och jag låg ju i varsin ände som stoppklossar. Så ringde väckarklockan och Pasi sätter sig upp för att stänga av den och Ossian ställer sig skitsnabbt och springer mot kanten. Både Pasi och jag slänger oss efter honom men hinner inte fånga. Så fort gick det! Som tur är tror vi han föll in i väggen med huvudet först och sen ner på golvet men ni vet ju hur höga våra sängar är. Ossian skrek ju på en gång så då förstod jag att det ändå var ok. Han gick att trösta på en kort stund bara men vi ringde ju ändå sjukvårdsrådgivningen som sa att vi skulle ha koll på hans vakenhet under åtta timmar och att han inte började kräkas. Han var lite lugnare och kramigare än vanligt men annars märkte vi inget på hela dagen så det blev bara en bula och ett blåmärke, ingen hjärnskakning! TUR!!! Vet inte om bulan syns på bilden dock...


När man äte duktig till lunch kan man få glass till efterrätt!! Till och med Ossian som har svårt att gå upp i vikt får gärna glass! Mums!
Igår kväll var vi hos en kollega till Pasi och tittade på kattungar, så söta! Funderar på att köpa en av dem men har inte bestämt oss än. Funderar på om Ossian är för liten, han kanske sätter sig på den? Vem kan vara kattvakt om vi åker bort? Vad kommer grannarna tycka? Men de är ju så söta...
Imorgon börjar Alma på nya förskolan så det ser vi fram emot med spänning!


Vad vi haft för oss på sistone!

Förra veckan var vi i Gävle, på Furuviks djur- och nöjespark. I djurparken fanns det mest apor och några kameler och getter. Alma tyckte mest om nöjesparken och åkte massa karuseller! Sen spelade Alma och Pasi på chokladhjulet och vann! 2.1kg plopp fick vi med oss hem, karaktärsprövande kan jag lova!

Så har vi varit och hålsat på Vilma och Isak i deras sommarstuga ute vid havet. Det var lite svalt denna dag men Alma badade i alla fall, i max 18 grader vatten, burr! Ossian fick hålla sig på land och var nöjd i den största sandlådan på länge!


Igår var vi till Uppsala på Fyrishovsbadet, de har både inomhus och utomhusbad så när solen sken var vi ute och när det sen mulnade på lite badae Alma och Pasi inne i äventyrsbadet. Ossian som fortfarande är lite snorig och hostig fick faktiskt stanna i lekparken.








Fika dags i lekparken, mums! Banan och blåbärsoppa!